Wie is Patrick Harms

Patrick Harms (Dedemsvaart, 1974) ging na de HEAO-Communicatie in 2000 als woordvoerder / communicatieadviseur aan de slag bij het Landelijk Bureau van D66. In deze functie was hij ondermeer mediawoordvoerder namens/adviseur van het landelijk partijbestuur. In deze rol was hij tevens verantwoordelijk voor de organisatie van de partijcongressen en nauw betrokken bij verschillende verkiezingscampagnes. In de periode 2003 – 2006 is hij ook woordvoerder & adviseur van Europarlementariër Sophie in ‘t Veld. Begin 2004 ontvangt Patrick Harms samen met mediabureau M2Media de AMMA AWARD voor de Mediastunt 2003. De prijs wordt toegekend voor de live televisiecommercial met Thom de Graaf en de media-aandacht die deze oplevert.

In 2006 stapt Harms over naar het Nicis Institute (voorheen Kenniscentrum Grote Steden) waar hij als woordvoerder verantwoordelijk is voor het creëren van media-aandacht rondom wetenschappelijke onderzoeken naar de grootstedelijke problematiek. Tevens is hij betrokken bij diverse media-uitingen. Medio 2007 besluit Patrick om zijn loopbaan als zelfstandig communicatie-adviseur voort te zetten. Sindsdien heeft hij gewerkt voor verschillende toonaangevende organisaties, zoals energiebedrijf Nuon, de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO & Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Rode draad in de keuze voor opdrachten is de maatschappelijk relevantie van de opdrachtgever.

Na voor zijn studie acht jaar in Groningen te hebben gewoond, gevolgd door 7 jaar wonen Amersfoort, is Patrick Harms sinds 2007 een mug. Samen met zijn vriend is hij woonachtig in de wijk Vijfhoek, in hartje Haarlem. Hij is naast zijn werk actief als vrijwilliger voor D66 o.a. als trainer voor afdelingen, als campagneleider bij verschillende lokale/regionale campagnes en als lid van het afdelingsbestuur van D66 Haarlem e.o. In 2009 is Harms kandidaat voor het lijsttrekkerschap van D66 Haarlem. Op een haar na verliest hij het lijsttrekkerschap.

Advertenties
%d bloggers liken dit: